• גודל גופן

קסדיה עם עוף ואננס בגריל

קסדיה עם עוף ואננס בגריל

קופצים למקסיקו עם מתכון מושלם לקסדיה עוף ואננס ברוטב טריאקי וצ'ילי מתוק!

מצרכים

מרכיבים ל-4 מנות:

8 טורטיות גדולות מזרח ומערב

מעט שמן

1 פרפר חזה עוף

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

3 כפות רוטב טריאקי מזרח ומערב

2 כפות רוטב צ'ילי מזרח ומערב

1 פחית קטנה טבעות אננס, מסוננת

רוטב טריאקי וצ'ילי להרכבה

הגשה:

פלפל צ'ילי חריף, חתוך לטבעות דקות

עלי כוסברה

אופן הכנה

  • מכינים את העוף: מחממים מעט שמן במחבת. ממליחים ומפלפלים את העוף ומטגנים משני הצדדים: קודם רק "סוגרים" עד שהנתח מחליף את הצבע, ואחרי זה מברישים בתערובת של טריאקי וצ'ילי וממשיכים לצלות עד שהנתח מתרכך ומשחים.

קסדיה עם עוף ואבנס בגריל

  • קוצצים את העוף לרצועות דקות בעזרת סכין חדה.
  • מטגנים את פרוסות האננס על מחבת עם מעט שמן, עד שהאננס משחים. חותכים לקוביות בגודל ביס.
  • מרכיבים את הקסדיות: שמים טורטיה על מחבת יבשה. מפזרים מעל את רצועות העוף. מזלפים מעל רוטב טריאקי וצ'ילי לפי הטעם. מפזרים מעל את קוביות האננס, טבעות צ'ילי ועלי כוסברה ומכסים בטורטיה נוספת. מטגנים מצד אחד, הופכים בזהירות לצד השני ומשחימים גם.

קסדיה עם עוף ואבנס בגריל

  • חותכים לרבעים ומגישים מיד.

קסדיה עם עוף ואבנס בגריל

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן