• גודל גופן

אטריות שעועית עם בשר טחון ואפונה ירוקה

אטריות שעועית עם בשר טחון ואפונה ירוקה

במזרח הרחוק יש מלא סוגים של אטריות נפלאות. אטריות השעועית, שהן נטולות גלוטן וגם עשירות ברכיבים תזונתיים, הן מצע נפלא למנת מוקפץ נהדרת עם בשר טחון ואפונה. אהרוני מכין לכם נודלס

מצרכים

1 חבילה אטריות שעועית

שמן קנולה

4 שיני שום, קלופות

3 בצלי שאלוט, קלופים

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף

1 פלפל צ'ילי אדום חריף

750 גרם בשר בקר, טחון

2 כוסות אפונה ירוקה עדינה קפואה

 

לרוטב:

1/2 כוס מרק עוף צח או מים

2 כפות רוטב סויה יאמאסה

2 כפות חומץ

1 כף סוכר דקלים/סוכר קוקוס

2 כפות טחינה גולמית

1 כפית שמן שומשום מזרח ומערב

מלח

פלפל שחור גרוס

 

להגשה:

1 כוס עלי נענע

1 כוס עלי כוסברה

2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים למקטעים

בוטנים קלויים, קצוצים גס

אופן הכנה

  1. משרים את האטריות במים חמים, מסננים ומניחים בקערה עם מים קרים עד לשימוש.
  2. כותשים את שיני השום, קוצצים דק את השאלוט, הג'ינג'ר והצ'ילי האדום.
  3. יוצקים שמן למחבת רחבה וכשהשמן חם, מטגנים בו את השום, השאלוט, הג'ינג'ר והצ'ילי כשתי דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד להשחמה.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי הרוטב, ניתן לטחון בבלנדר מוט כדי לקבל מסה חלקה.
  5. יוצקים את הרוטב למחבת ומבשלים יחד עם הבשר כשלוש דקות נוספות. מוסיפים את האפונה ומבשלים כשתי דקות נוספות.
  6. מגישים: מחלקים את האטריות לקעריות (ניתן לגזור אותן לאורך הרצוי), מניחים עליהן מן הבשר ומפזרים בוטנים קצוצים.
  7. מעטרים בנענע, כוסברה, בצל ירוק ובוטנים ומגישים.

 

מתכון: ישראל אהרוני
צילום: תום בר טוב