• גודל גופן

שבבי אורז מוקפצים עם עוף וברוקולי

שבבי אורז מוקפצים עם עוף וברוקולי

שבבי אורז מוקפצים עם עוף וברוקולי זה מאכל שכל אחד ירצה להכין אחרי שיטעם בפעם הראשונה. מתאים בשביל אירוח של חברים או משפחה וגם סתם לנשנש

מצרכים

1 שקית (227 גרם) שבבי אורז מזרח ומערב

2-3 כפות שמן

1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות

1 חזה עוף שלם, חתוך לרצועות

3 כפות קורנפלור

1/2 ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים

2 כפות סויה יאמאסה מזרח ומערב

2 כפות טריאקי מזרח ומערב

2 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח ומערב

להגשה:

שומשום

אופן הכנה

  • מבשלים את שבבי האורז לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בחוץ.

שבבי אורז מוקפצים עם עוף וברוקולי

  • ממלאים קערה גדולה במים רותחים וחולטים את פרחי הברוקולי כ-5 דקות. מסננים.
  • מחממים את השמן במחבת עמוקה או ווק ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  • מערבבים את רצועות העוף עם הקורנפלור עד לציפוי אחיד מכל הצדדים ומוסיפים למחבת עם הבצל. מטגנים תוך כדי ערבוב בערך דקה, עד שהעוף משנה את צבעו.
  • מוסיפים את הברוקולי ומערבבים.
  • מוסיפים את כל הרטבים וממשיכים להקפיץ.

שבבי אורז מוקפצים עם עוף וברוקולי

  • מוסיפים את שבבי האורז, מערבבים ומקפיצים את הכל יחד עוד כדקה. טועמים ומתקנים את התיבול.
  • מפזרים את השומשום ומגישים.

צילום: שני הלוי