• גודל גופן

כדורי שניצל עוף ותירס בציפוי פנקו צבעוני

כדורי שניצל עוף ותירס בציפוי פנקו צבעוני

כדורי שניצל עוף ותירס בציפוי פנקו לבן, סגול וצהוב שטובלים ברוטב צ'ילי מתוק – מנה עיקרית טעימה, יפה ומשביעה שילדים אוהבים לאכול

מצרכים

תערובת עוף
1 ק"ג חזה עוף שלם
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית שום גבישי
1 כפית מלח דק
1/2 כוס גרגירי תירס
תערובת ביצים
2 ביצים M
1 כפית ממרח חרדל
ציפוי קמח
1.5 כוסות קמח לבן
ציפוי פנקו
1 כוס פירורי פנקו מזרח מערב
1 כוס פירורי לחם צהובים מזרח מערב
1 כוס פירורי לחם עם בטטה סגולה מזרח מערב
הגשה
1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב

אופן הכנה

  1. טוחנים במעבד מזון את העוף יחד עם הפפריקה, השום הגבישי והמלח.
  2. שמים בקערה את התערובת של העוף יחד עם התירס ומערבבים היטב.
  3. יוצרים צורות של כדורים (עם ידיים רטובות ככה יהיה קל להכין צורה של כדור) ומניחים את הכדורים על נייר אפייה. שמים במקפיא למשך חצי שעה.
  4. שמים בקערה אחת את הקמח, בקערה נוספת מערבבים את הביצים עם החרדל ובשלוש קערות נוספות את שלושת פירורי הלחם הצבעוניים.
  5. טובלים את הכדורים בקערה עם הקמח, לאחר מכן בקערת תערובת הביצים ולבסוף בפירורי הלחם הצבעוניים.
  6. מטגנים את הכדורים המצופים בשמן עמוק עד הזהבה.
  7. מגישים יחד עם רוטב צ’ילי מתוק.