• גודל גופן

כתף טלה בסאקה

כתף טלה בסאקה
מתכון כתף טלה בסאקה משגע, יושבים יחד סביב השולחן, כל אחד מרכיב לעצמו את הביס שהוא אוהב עם השילובים שהכי עובדים לו

מצרכים

כתף טלה

3 ק"ג כתף טלה

1 כף מלח גס

1 כף פלפל שחור גרוס

2 ליטר סאקה מזרח מערב

2 כוכבי אניס

1/4 כוס רוטב סויה מזרח מערב

1 חופן בזיליקום טרי

1 צרור כוסברה

2 גבעולי רוזמרין

1 ראש שום שלם, חצוי לרוחב

רוטב
2 כפות מיונז

2 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב

הגשה

24 לחמניות באן

1 פלפל צ’ילי אדום בינוני חריף פרוס

אופן הכנה

  1. מכינים את כתף הטלה: יש לבקש מהקצב להוריד מעט מהעצם כדי שהכתף תצליח להיכנס בתוך התבנית.
  2. מתבלים את הכתף במלח ופלפל שחור גרוס.
  3. בתבנית גדולה ומעט עמוקה מוזגים 2 ליטר סאקה ומוסיפים רבע כוס סויה.
  4. מניחים את הטלה במשרה, עוטפים ברדיד אלומיניום ומכניסים למקרר למשך 5-6 שעות.
  5. מוציאים את הטלה מהמקרר. מוסיפים 2 גבעולי רוזמרין, חופן עלי בזיליקום, צרור כוסברה וראש שום שלם חצוי לרוחב.
  6. מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים בתנור במצב טורבו בחום של 160 מעלות למשך 4 שעות.
  7. לאחר מכן חושפים את נייר האפייה ומשחימים במשך כ-20 דקות בתנור.
    *מומלץ להגיש את הכתף עם תחמיצים, לחמניות באן ורוטב של מיונז וטריאקי.