• גודל גופן

לזניה חצילים ובשר

לזניה חצילים ובשר

מתכון: עמית דהאן

מצרכים

עלי לזניה יבשים.

לשכבת הבשר:

2 כפות שמן,

1/2 ק"ג בשר טחון,

2 שיני שום קצוצות,

1 בצל גדול,

קלוף וקצוץ,

2 כפות רוטב סויה יאמאסה,

3 כפות פירורי לחם,

1 כף רסק עגבניות.

לשכבת החצילים:

1 חציל חתוך לפרוסות,

4 כפות שמן.

לרוטב:

2 כפות שמן,

1 כפית פפריקה מתוקה,

3 עגבניות טריות מרוסקות,

2 שיני שום קצוצות,

1 כוס מים,

מלח,

פלפל שחור גרוס.

אופן הכנה

מחממים במחבת שתי כפות שמן ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.

מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את רוטב הסויה ומערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות, מסירים מהלהבה, מצננים מעט ומוסיפים את פירורי הלחם.

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מסדרים את פרוסות החצילים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, יוצקים מעט שמן מעל ואופים עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד.

מחממים במחבת שתי כפות שמן, מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, הפפריקה והמים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ- 6-8 דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

הרכבת המנה: משמנים קלות תבנית מלבנית 25×20. מניחים שכבה של עלי לזניה, מניחים מעל שכבה מתערובת הבשר ומסיימים בשכבת עלי לזניה נוספת. ממשיכים באותו האופן ליצירת שלוש שכבות נוספות. מסיימים בשכבה של חצילים קלויים (אפשר להשתמש בשני חצילים ולהוסיף שכבת חציל באמצע) ומעל יוצקים את הרוטב. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (170 מעלות) כ- 40 דקות. מגישים חם.