• גודל גופן

סלט אטריות כוסמת עם פרגיות

סלט אטריות כוסמת עם פרגיות
סלט אטריות כוסמת עם פרגיות ברוטב חמאת בוטנים משגע. ארוחה שלמה מפנקת שאפשר בכיף להכין מראש ולקחת למשרד או לשמור לארוחת הערב

מצרכים

1 חבילה אטריות עם כוסמת מזרח מערב
400 גרם פרגיות חתוכות לקוביות
חצי כרוב סגול קטן
1 גזר בינוני קלוף
1 חופן פטריות שיטאקה טריות
1 ראש ברוקולי
רוטב
2 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה
4 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2 כפות רוטב סרירצ’ה מזרח מערב
2 כפות חומץ אורז מזרח מערב
4 כפות סירופ מייפל
מיץ מלימון אחד
הגשה
1 חופן עלי כוסברה
רבע פלפל צ’ילי אדום קטן חתוך דק
1 חופן בוטנים קלויים

אופן הכנה

  1. מבשלים את האטריות בהתאם להוראות על האריזה, מסננים ושומרים בקערה.
  2. בינתיים, מטגנים את קוביות הפרגיות במעט שמן בווק או מחבת.
  3. חותכים את הכרוב, הגזר והפטריות לרצועות ומפרידים את הברוקולי לפרחים בגודל ביס. חולטים את הברוקולי במים רותחים 5 דקות, מעבירים למי קרח ומסננים. מעבירים את כל הירקות לקערה.
  4. מכינים את הרוטב: שמים בקערה את מרכיבי הרוטב ובעזרת בלנדר מוט טוחנים למרקם חלק.
  5. מחברים את הכל יחד בקערה גדולה ומערבבים היטב. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מלמעלה את הכוסברה, הבוטנים והצ׳ילי ובתאבון.