• גודל גופן

סלמון במשרה אסיאתי עם קראסט של אפונת וואסבי

סלמון במשרה אסיאתי עם קראסט של אפונת וואסבי

הגיע הזמן לחדש את מנת הסלמון הקבועה שלכם – נסו להכין פילה סלמון עסיסי בציפוי קראנצ'י של אפונת וואסבי ופיסטוקים קלויים. 5 דקות עבודה ויש ארוחת ערב נפלאה

מצרכים

4 פילה סלמון טרי
1/2 כוס אפונת וואסבי
3/4 כוס פיסטוקים, קלופים
3 שיני שום, כתושות

למשרה:
3 כפות רוטב סויה מתוקה מקסצ'אפ
1/2 כפית שמן שומשום מזרח ומערב
1 כף סילאן או רוטב צ'ילי מתוק

אופן הכנה

  • מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
  • בקערה גדולה שמים רוטב סויה, שמן שומשום וסילאן ומערבבים היטב.
  • משרים את הסלמון במשרה במשך שעה במקרר.
  • בינתיים מכניסים לשקית את אפונת הוואסבי והפיסטוקים ודופקים עם פטיש שניצלים עד שהם קצוצים גס. עוד אופציה היא לקצוץ אותם במעבד מזון עם בלנדר מוט.
  • מעבירים לקערה ומוסיפים שיני שום. מערבבים היטב.
  • מוציאים את הסלמון מהמשרה, מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה ומפזרים מעל את אפונת הוואסבי והפיסטוקים הקצוצים.
  • אופים בתנור החם במשך 10-12 דקות ומגישים חם.

 

צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן