• גודל גופן

עוף בטריאקי מוגש בכיפת אורז מטוגן

עוף בטריאקי מוגש בכיפת אורז מטוגן

עוף ואורז זה נחמד והכל… אבל עוף בטריאקי שמוגש על כיפת אורז מטוגן וצבעוני? זה פשוט מדהים! וטעים! 

מצרכים

½ כוס רוטב סויה מזרח ומערב

½ כוס רוטב טריאקי מזרח ומערב

¼ כוס חומץ מירין מזרח ומערב

500 גרם חזה עוף, חתוך לחתיכות של מוקפץ

 

אורז מטוגן:

2 כפות שמן

1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות

2 גזר, חתוך לקוביות קטנות

1 פלפל גמבה קטן, חתוך לקוביות

1 כוס אפונה קפואה / טרייה

1 כף שמן שומשום מזרח ומערב

3 שיני שום, קצוצות

2 ס"מ ג'ינג'ר, קצוץ

4 כוסות אורז מבושל מזרח ומערב

3 ביצים, טרופות

מלח ופלפל לפי הטעם

 

הגשה:

שומשום

בצל ירוק, קצוץ

אופן הכנה

  1. שמים רוטב הסויה, הטריאקי והמירין בקערה ומערבבים. משתמשים ב-1/2 מכמות הרטבים למרינדה: מוסיפים את חתיכות העוף ומערבבים היטב עד לכיסוי המלא. משאירים במקרר ל-30 דקות לפחות. שומרים את שאריות הרטבים בצד.
  2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הגזר והגמבה, מערבבים וממשיכים לטגן יחד עוד כ-5 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך. מוסיפים את האפונה, מערבבים ומטגנים עוד 3 דקות. מעבירים את הירקות לקערה ומשאירים בצד.
  3. באותה המחבת מחממים את שמן השומשום ומטגנים את השום והג'ינג'ר עד להזהבה.
  4. מוסיפים את האורז המבושל ומערבבים היטב. מזיזים את האורז לצד אחד של המחבת ושופכים לצד הריק את הביצים הטרופות. מקשקשים עד שהן מתחילות להיתפס, ומערבבים עם האורז. מוסיפים את הירקות והרטבים ששמרנו בצד ומערבבים שוב.
  5. מעבירים את האורז לתבנית קוגלהוף, משטחים היטב, מכסים עם צלחת הגשה ושומרים בצד.
  6. מחממים קצת שמן במחבת ומטגנים את העוף עד שהוא מתחיל לשנות את צבעו, במשך כ-7 דקות. מוסיפים את שאריות המרינדה וממשיכים להקפיץ עד שחתיכות העוף משחימות יפה.
  7. הופכים את התבנית עם האורז לצלחת הגשה, שמים במרכז את העוף, מפזרים שומשום ובצל ירוק ומגישים.