• גודל גופן

עוף צלוי מושלם

עוף צלוי מושלם

זה היה אחרי טיול משפחתי לא מוצלח והייתי חייבת להכין מהר משהו שהוא הכי בית, ומה יותר בית מעוף עם תפוחי אדמה? השריתי, קלפתי, ערבבתי טעמים ובאמת יצאה מנה מושלמת שהחזירה את כולם לשולחן ועם חיוך כשהגענו הביתה.

מצרכים

10 שוקי עוף, עם עור

10 בצלי שאלוט, עם הקליפה

1 ראש שום, מפורק לשיניים בקליפתן

 

למרינדה:

3/4 כוס סויה יאמאסה

1/3 כוס רוטב טריאקי מזרח ומערב

5 שיני שום, קלופות

1/2 פלפל ירוק חריף

2 כפות גדושות דבש

1/2 כוס מיץ לימון

1 כפית פלפל שחור

6 תפוחי אדמה עם הקליפה

1/2 כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור

אופן הכנה

  1. מכינים את המרכיבים למרינדה: כותשים את שיני השום, קוצצים דק את הפלפל הירוק החריף.
  2. חותכים את תפוחי האדמה לפלחים או לקוביות גדולות.
  3. מערבבים את כל חומרי המרינדה בתבנית ומוסיפים את העוף, השום והשאלוט. משרים לכמה שעות במקרר, עדיפות ללילה.
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו.
  5. שמים תפוחי אדמה בתבנית נפרדת ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור.
  6. מכניסים את שתי התבניות לתנור לשעה עד שתפוחי האדמה משחימים היטב והעוף רך, שחום ומבריק.

מתכון: רותם ליברזון
צילום: נמרוד סונדרס