• גודל גופן

פולנטה קוקוס, ביצה עלומה ותרד מוקפץ

פולנטה קוקוס, ביצה עלומה ותרד מוקפץ

מצרכים

לפולנטה:

  • ספריי שמן
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 5-6 עלי מרווה טריים, קצוצים
  • 400 גרם גרעיני תירס טרי
  • 480 מ"ל (2 כוסות) חלב
  • 400 מ"ל (1 פחית) קרם קוקוס של מזרח ומערב
  • 1/2 כוס קמח תירס אינסטנט (פולנטה)
  • גרידה מ-1 לימון

לביצה עלומה:

  • 4 ביצים
  • מים רותחים

לתרד:

  • ספריי שמן זית
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 1 צרור גדול תרד טרי, שטוף וקצוץ גס

להגשה:

  • עגבניית מגי חצויה
  • 1 חופן פיסטוקים קלופים קלויים
  • גבינת גרנה פדנו

אופן הכנה

  1. מכינים את הפולנטה: מחממים סיר רחב, מתיזים את השמן ומטגנים את השום והמרווה 1-2 דקות.
  2. טוחנים את גרעיני התירס והחלב באמצעות בלנדר מוט ומוסיפים לסיר ביחד עם קרם הקוקוס. מביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את הפולנטה ומתבלים במלח ופלפל.
  4. מבשלים תוך כדי בחישה כ-15 דקות, או עד שהתערבות מסמיכה והגרגירים נמסים.
  5. מכינים את הביצים: מרתיחים מים בסיר. שוברים ביצה לכף מחוררת, מסננים את הנוזלים ומעבירים לקערה. מניחים בסיר. חוזרים על הפעולה עם כל הביצים. מבשלים 3 דקות ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  6. לתרד: מחממים סיר, מתיזים את תרסיס השמן ומטגנים את השום. מוסיפים את התרד עם המים שנשארו עליו ומטגנים 2-3 דקות עד שהתרד מאבד מנפחו.
  7. מוסיפים לפולנטה את גרידת הלימון ומגישים עם התרד והביצה העלומה. סוחטים מסביב מיץ מהעגבנייה, מפזרים את הפיסטוקים וגבינת גראנה פדאנו.