פרגיות אסיאתיות הכי טעימות שיש

פרגיות אסיאתיות על המנגל, מחבת פסים או בתנור – עיקריות מושלמת לילדים ולמבוגרים שהכי טעים להגיש עם אורז לבן
מצרכים
פרגיות
1 ק"ג סטייק פרגית
מרינדה
1/4 כוס שמן שומשום מזרח מערב
1/4 כוס שמן זית
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח דק
1 כפית גדושה סוכר חום
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2 כפות מירין מזרח מערב
3 כפות מיץ לימון (מיץ מחצי לימון)
3 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
1 כפית שום גבישי או 3 שיני שום כתוש
הגשה
1 חופן שומשום מזרח מערב
אופן הכנה
- שמים בקערה גדולה את כל הרטבים והתבלינים של המרינדה. מערבבים היטב וטועמים, מתקנים טעמים במידת הצורך (לימון לחמיצות, צ’ילי למתיקות, סויה למליחות וכו’).
- מוסיפים לקערה את הפרגיות, מערבבים היטב, מכסים ושמים במקרר ללילה או ליום שלם לספיגת טעמי המרינדה (ניתן גם לוותר על שלב ההשריה ולצלות במיידי).
- צולים על האש מכל צד עד שמשחים ועד שהסוכרים של הרטבים קצת מתקרמלים.
- רוצים להכין בתנור? מכוונים את התנור ל-200 מעליון חום עליון תחתון ואופים עד להזהבה (אפשר להעביר למצב טורבו ב-5 הדקות האחרונות). ניתן גם לטגן במחבת פסים מכל צד.