• גודל גופן

קציצות בקר וירקות ברוטב טריאקי

קציצות בקר וירקות ברוטב טריאקי
קציצות בקר ברוטב מתקתק אסיאתי של טריאקי עם המון ירקות שילדים פשוט אוהבים בטירוף! הכי טעים להגיש עם אורז לבן ואטריות

מצרכים

רוטב וירקות
1 בצל בינוני קצוץ
300 גרם אפונה ירוקה קפואה או משימורים
2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
1 כף רסק עגבניות
2 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
3 שיני שום קצוצות דק
1 כפית שורש ג’ינג’ר מגורד
1 כפית רוטב דגים מזרח מערב (לא חובה)
400 מ"ל מים
מיץ מחצי לימון
קציצות בקר
400 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קטן מגורד
1 ביצה M
1/2 כוס פירורי פנקו מזרח מערב
1 כפית שטוחה מלח דק
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
1 כפית שטוחה כמון טחון
1 כפית שטוחה כורכום
2 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
4 כפות קמח לבן לקימוח הקציצות (לא בתוך התערובת)

אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: שמים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ולשים היטב. יוצרים מהבשר כדורים קטנים, ומגלגלים אותם בצלחת מקומחת. מערבבים כדי שלא יידבקו אחד לשני.
  2. מחממים מעט שמן בסיר רחב ומטגנים את הקציצות עד להשחמה. מוציאים לקערה.
  3. מכינים את הרוטב והירקות: בסיר בו הכנו את הקציצות, מחממים עוד שמן ומטגנים את הבצל.
  4. מוסיפים את השום והג’ינג׳ר ומטגנים עוד כדקה/שתיים. מוסיפים את רסק העגבניות ורוטב הטריאקי ומבשלים 1-2 דקות.
  5. מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים עוד 5-6 דקות תוך ערבוב.
  6. מוסיפים מים חמים ותבלינים, סוגרים מכסה ומבשלים עד שהירקות רכים.
  7. כשהירקות מוכנים, מוסיפים את הקציצות המטוגנות ומבשלים הכל יחד עוד 5-10 דקות.
  8. מומלץ להגיש עם אורז לבן עם אטריות – זה משתלב מושלם. בתאבון.