קציצות בקר וירקות ברוטב טריאקי

קציצות בקר ברוטב מתקתק אסיאתי של טריאקי עם המון ירקות שילדים פשוט אוהבים בטירוף! הכי טעים להגיש עם אורז לבן ואטריות
מצרכים
רוטב וירקות
1 בצל בינוני קצוץ
300 גרם אפונה ירוקה קפואה או משימורים
2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
1 כף רסק עגבניות
2 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
3 שיני שום קצוצות דק
1 כפית שורש ג’ינג’ר מגורד
1 כפית רוטב דגים מזרח מערב (לא חובה)
400 מ"ל מים
מיץ מחצי לימון
קציצות בקר
400 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קטן מגורד
1 ביצה M
1/2 כוס פירורי פנקו מזרח מערב
1 כפית שטוחה מלח דק
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
1 כפית שטוחה כמון טחון
1 כפית שטוחה כורכום
2 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
4 כפות קמח לבן לקימוח הקציצות (לא בתוך התערובת)
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: שמים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ולשים היטב. יוצרים מהבשר כדורים קטנים, ומגלגלים אותם בצלחת מקומחת. מערבבים כדי שלא יידבקו אחד לשני.
- מחממים מעט שמן בסיר רחב ומטגנים את הקציצות עד להשחמה. מוציאים לקערה.
- מכינים את הרוטב והירקות: בסיר בו הכנו את הקציצות, מחממים עוד שמן ומטגנים את הבצל.
- מוסיפים את השום והג’ינג׳ר ומטגנים עוד כדקה/שתיים. מוסיפים את רסק העגבניות ורוטב הטריאקי ומבשלים 1-2 דקות.
- מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים עוד 5-6 דקות תוך ערבוב.
- מוסיפים מים חמים ותבלינים, סוגרים מכסה ומבשלים עד שהירקות רכים.
- כשהירקות מוכנים, מוסיפים את הקציצות המטוגנות ומבשלים הכל יחד עוד 5-10 דקות.
- מומלץ להגיש עם אורז לבן עם אטריות – זה משתלב מושלם. בתאבון.