• גודל גופן

ריזוטו עם זוקיני, תרד, ברוקולי ובצל ירוק

ריזוטו עם זוקיני, תרד, ברוקולי ובצל ירוק

המנה הכי מנחמת בסביבה: קבלו מאיתנו מתכון ביתי להכנת ריזוטו עם ירקות ירוקים וגבינה מומסת!

מצרכים

מרכיבים ל-2 מנות:

2 כפות שמן

1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות

1 זוקיני בינוני, חצוי וחתוך לקוביות בינוניות

1 חבילת עלי תרד

1 ראש ברוקולי קטן, מפורק לפרחים

1 כוס אורז ריזוטו

2 כוסות מים

2 כוסות ציר ירקות (או עוד 2 כוסות מים)

1/2 כוס יין לבן יבש

1 כפית מלח, או לפי הטעם

1/4 כפית פלפל שחור, או לפי הטעם

1 גבעול בצל ירוק, חתוך לטבעות

150 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת דק

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן במחבת גדולה ורחבה ומאדים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
  2. מוסיפים את הזוקיני, התרד והברוקולי, מערבבים וממשיכים לטגן כ-3 דקות.
  3. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים 1/2 כוס נוזלים, מערבבים וממשיכים לבשל, תוך ערבוב, עד שהם נספגים.
  5. מוסיפים את הנוזלים בנגלות של חצי כוס, נגלה הבאה רק אחרי שהקודמת נספגת, וממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שכל הנוזלים נספגים.
  6. מוסיפים את היין, מתבלים וממשיכים לבשל עוד 2 דקות.
  7. מוסיפים את הבצל הירוק וגבינת הפרמז'ן, מערבבים ומבשלים עוד דקה, עד שהגבינה נמסה.
  8. טועמים ומתקנים את התיבול.
  9. מגישים מיד.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן