• גודל גופן

ירקות חמים עם שומשום שחור

6 סועדים

מצרכים

כ-600 גרם ברוקולי טרי

מעט ג'ינגר קצוץ

4 שיני שום פרוסות

2 בצלים ירוקים טריים, חתוכים באלכסון

20 יחידות אפונה סינית ארוכה, חתוכה באלכסון

1 גבעול כרשה חתוכה באלכסון

2 כפות שמן

לרוטב:

3 כפות יין לבן

2 כפיות רוטב סויה יאמאסה

1 כפית סוכר

1 כף שמן שומשום מזרח ומערב

1 כפית חומץ אורז מזרח ומערב

מלח, פלפל

כפית קליפת לימון מגורר

לקישוט: 2 כפות שומשום שחור

אופן הכנה

  1. מרתיחים בסיר מים עם מלח ומבשלים את הברוקולי כ-3 דקות. מוציאים ומניחים בצד.
  2. מערבבים בקערית את כל החומרים לרוטב.
  3. ומבשלים 2 דקות.
  4. מסדרים את הירקות על צלחת הגשה עם הרוטב, מפזרים מעל שומשום שחור ומגישים.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן