• גודל גופן

מתכון לטמפורה

מתכון לטמפורה

מצרכים

לבלילה:

1 ביצה טרופה

1 כוס מים קרים מאד ( מי קרח זה מצוין )

1 כוס קמח טמפורה GOGI

אופן הכנה

יש לחתוך את הירקות לפרוסות / חתיכות דקות כדי שזמן הטיגון לא יהיה רב. שנית, יש למלא במחבת כבדה או ווק שמן בעומק של כ-2.5 ס"מ. כשמתחילים במלאכת הטיגון עצמה, יש להכניס לשמן הרותח בכל פעם כמות קטנה של חתיכות מצופות בלילה כדי שזה ישמור על הטמפרטורה שלו. בטיגון טמפורה של ירקות השמן צריך להיות בסביבות 171 מעלות צלסיוס ואילו בטיגון טמפורה של דגים השמן צריך להיות חם יותר – 182 מעלות צלסיוס.

  1. לפני הכנת הבלילה מחממים את השמן העמוק, כדי שיגיע לטמפרטורה הרצויה (כפי שצוין למעלה)
  2. מערבבים את הביצה עם המים ,מוסיפים את הקמח ומערבבים במהירות.
  3. טובלים כל פרוסת ירק/דג בבלילה ומנערים מעט משאריות. כל פעם מכניסים לשמן מספר לא גדול של חתיכות ומשאירים אותן עד קבלת צבע זהוב.
  4. מוציאים את החתיכות המטוגנות לנייר סופג.

אפשר לטבול את הבלילה המוכנה ברוטב סויה יאמאסה

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן