• גודל גופן

פרגיות אסיאתיות הכי טעימות שיש

פרגיות אסיאתיות הכי טעימות שיש
פרגיות אסיאתיות על המנגל, מחבת פסים או בתנור – עיקריות מושלמת לילדים ולמבוגרים שהכי טעים להגיש עם אורז לבן

מצרכים

פרגיות
1 ק"ג סטייק פרגית
מרינדה
1/4 כוס שמן שומשום מזרח מערב
1/4 כוס שמן זית
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח דק
1 כפית גדושה סוכר חום
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2 כפות מירין מזרח מערב
3 כפות מיץ לימון (מיץ מחצי לימון)
3 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
1 כפית שום גבישי או 3 שיני שום כתוש
הגשה
1 חופן שומשום מזרח מערב

אופן הכנה

  1. שמים בקערה גדולה את כל הרטבים והתבלינים של המרינדה. מערבבים היטב וטועמים, מתקנים טעמים במידת הצורך (לימון לחמיצות, צ’ילי למתיקות, סויה למליחות וכו’).
  2. מוסיפים לקערה את הפרגיות, מערבבים היטב, מכסים ושמים במקרר ללילה או ליום שלם לספיגת טעמי המרינדה (ניתן גם לוותר על שלב ההשריה ולצלות במיידי).
  3. צולים על האש מכל צד עד שמשחים ועד שהסוכרים של הרטבים קצת מתקרמלים.
  4. רוצים להכין בתנור? מכוונים את התנור ל-200 מעליון חום עליון תחתון ואופים עד להזהבה (אפשר להעביר למצב טורבו ב-5 הדקות האחרונות). ניתן גם לטגן במחבת פסים מכל צד.