• גודל גופן

פרגיות, אורז וירקות בתיבול אסייתי בתבנית אחת

פרגיות, אורז וירקות בתיבול אסייתי בתבנית אחת
ארוחת צהריים שילדים אוהבים? קבלו – פרגיות ואורז עם ירקות בתיבול אסייתי מתקתק בתבנית אחת – מערבבים הכל ולתנור!

מצרכים

1 ק"ג סטייק פרגית
3 כפות שמן שומשום מזרח מערב
1 פלפל אדום בינוני חתוך לרצועות
1 פלפל צהוב בינוני חתוך לרצועות
1 בטטה בינונית חתוכה לשמיניות
3 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים גס
3 גבעולי בצל ירוק חתוך גס
3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים
1 בצל סגול בינוני חתוך לרבעים
6 פטריות שמפיניון לבנות ו/או חומות
4 שיני שום כתוש
1 קובייה שורש ג’ינג’ר מגורד
5 עלי בזיליקום קצוץ
מיץ מחצי לימון
1 כוס אורז בסמטי שטוף ומסונן
2 כפות סוכר חום
1 כף מלח דק או לפי הטעם
1 כפית פלפל שחור טחון
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
1 כף מירין מזרח מערב
3 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2.5 כוסות מים חמים, אם אוהבים אורז פחות רטוב – 2 כוסות

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
  2. שוטפים ומסננים את האורז, חותכים את הירקות לפי ההנחיות ברשימת המצרכים.
  3. שמים בתבנית פיירקס 40*50 את שמן השומשום ומעליו את כל המרכיבים מלבד המים ומערבבים. לאחר הערבוב שמים את הפרגיות בחלק העליון של התבנית (כדי שיוכלו להשחים בתנור בהמשך).
  4. מוסיפים את המים החמים, מערבבים קלות, מרטיבים נייר אפייה, סוחטים, מכסים את התבנית וסוגרים עם רדיד אלומיניום בצורה הרמטית.
  5. אופים בתנור שחומם מראש במשך שעה ו-45 דקות, מסירים את הכיסוי ומשחימים על 250 מעלות טורבו 5-10 דקות. בתיאבון!