פרגיות, אורז וירקות בתיבול אסייתי בתבנית אחת
מצרכים
1 ק"ג סטייק פרגית
3 כפות שמן שומשום מזרח מערב
1 פלפל אדום בינוני חתוך לרצועות
1 פלפל צהוב בינוני חתוך לרצועות
1 בטטה בינונית חתוכה לשמיניות
3 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים גס
3 גבעולי בצל ירוק חתוך גס
3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים
1 בצל סגול בינוני חתוך לרבעים
6 פטריות שמפיניון לבנות ו/או חומות
4 שיני שום כתוש
1 קובייה שורש ג’ינג’ר מגורד
5 עלי בזיליקום קצוץ
מיץ מחצי לימון
1 כוס אורז בסמטי שטוף ומסונן
2 כפות סוכר חום
1 כף מלח דק או לפי הטעם
1 כפית פלפל שחור טחון
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
1 כף מירין מזרח מערב
3 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2.5 כוסות מים חמים, אם אוהבים אורז פחות רטוב – 2 כוסות
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
- שוטפים ומסננים את האורז, חותכים את הירקות לפי ההנחיות ברשימת המצרכים.
- שמים בתבנית פיירקס 40*50 את שמן השומשום ומעליו את כל המרכיבים מלבד המים ומערבבים. לאחר הערבוב שמים את הפרגיות בחלק העליון של התבנית (כדי שיוכלו להשחים בתנור בהמשך).
- מוסיפים את המים החמים, מערבבים קלות, מרטיבים נייר אפייה, סוחטים, מכסים את התבנית וסוגרים עם רדיד אלומיניום בצורה הרמטית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך שעה ו-45 דקות, מסירים את הכיסוי ומשחימים על 250 מעלות טורבו 5-10 דקות. בתיאבון!
