שיפודי סינטה ברוטב סאטה
שיפודי בשר שלוקחים אתכם בביס אחד למזרח – שיפודי בשר סינטה במרינדה מעולה עם רוטב סאטה שתרצו לאכול עם כפית מרוב שהוא טעים!
מצרכים
בשר
400 גרם סינטה פרוסה לרצועות שטוחות בעובי חצי ס"מ
מרינדה
1 כף רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כף שמן שומשום מזרח מערב
1 כף דבש
1 כפית שורש ג’ינג’ר כתוש
3 כפות קרם קוקוס מזרח מערב
1 קורט פלפל שחור גרוס
רוטב סאטה
1 כף חמאת בוטנים חלקה
1 כף דבש
1/4 כוס קרם קוקוס מזרח מערב
1 כף רוטב צ’ילי מתוק סרירצ’ה מזרח מערב
הגשה
1 חופן שומשום שחור מזרח מערב
1 חופן כוסברה קצוצה
אופן הכנה
- מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה. מוסיפים לקערה את הבשר, מערבבים ומניחים לרבע שעה.
- משפדים את רצועות הבשר על שיפודים.
- מחממים מחבת פסים וכשהיא לוהטת צורבים 3 דקות מכל צד על מנת לא לייבש את הבשר.
- מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי רוטב הסאטה.
- מסדרים את השיפודים בצלחת ומזלפים כמות מכובדת מרוטב הסאטה.
- ניתן לקשט בכוסברה קצוצה ושומשום שחור.
