דג בקארי צהוב וקרם קוקוס
מצרכים
קארי דג
680 גרם דגי בורי פילה חתוך לנתחים (או קוד / דניס / בקלה)
3 שיני שום כתוש
1 כף ממרח קארי צהוב מזרח מערב
2 כפות שמן קוקוס מזרח מערב
1כף רוטב דגים מזרח מערב
1 קופסת קרטון או 400 מ"ל קרם קוקוס מזרח מערב (מתחילים עם 350 מ"ל ומוסיפים במידת הצורך)
1 כף שורש ג’ינג’ר מגורד
2 חופנים בזיליקום (1 חופן קצוץ + 1 חופן עלים לסיום)
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוני קצוץ דק ,פחות או יותר לפי הטעם
1 ליים בינוני – המיץ + גרידת הליים
1כפית דבש או סוכר קוקוס (לא חובה)
1/2 כפית כורכום להעמקת הצבע (לא חובה)
1/2 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אורז
1 כוס אורז בסמטי
1 כוס קרם קוקוס מזרח מערב
1 כוס מים
1 כפית מלח דק
1 כפית סוכר קוקוס (לא חובה)
הגשה
1 ליים בינוני חתוך לפלחים
1 חופן עלי כוסברה
2 כפות אגוזי קשיו קלויים או שקדים קלויים (לא חובה)
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב במסננת עד שהמים צלולים.
- מעבירים את האורז ושאר מרכיבי האורז לסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה 10-12 דקות.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 5 דקות. מפרידים את האורז בעדינות עם מזלג.
- מכינים את קארי הדג: מחממים מחבת רחבה עם שמן קוקוס. מוסיפים שום, ג׳ינג׳ר פלפל חריף ובזיליקום ומטגנים עד במשך דקה.
- מוסיפים משחת קארי צהוב ומערבבים דקה לשחרור טעמים.
- יוצקים 350 מ״ל קרם קוקוס ומערבבים.
- מוסיפים רוטב דגים, סוכר קוקוס, כורכום, מלח ופלפל ומערבבים.
- מוסיפים את נתחי הדג עם העור כלפי מטה (מוזגים קצת מהרוטב על הדג), מכסים ומבשלים 4-5 דקות רק עד שהדג אטום ורך (לא לבשל יתר על המידה).
- מסירים את העור בעדינות, סוחטים ליים טרי, טועמים ומתקנים תיבול.
- מסדרים בחצי צלחת אורז, בחצי השני מוזגים מהרוטב ואת הדג שמים על האורז. מפזרים כוסברה ומגישים עם ליים בצד. ניתן להוסיף קשיו/שקדים קלויים מעל.
