• גודל גופן

דג בקארי צהוב וקרם קוקוס

דג בקארי צהוב וקרם קוקוס
דג בקארי צהוב פיקנטי עם קרם קוקוס וטיפ מנצח לאורז הכי טעים שתכינו! פילה דג ברוטב קארי צהוב בפחות מחצי שעת הכנה

מצרכים

קארי דג
680 גרם דגי בורי פילה חתוך לנתחים (או קוד / דניס / בקלה)
3 שיני שום כתוש
1 כף ממרח קארי צהוב מזרח מערב
2 כפות שמן קוקוס מזרח מערב
1כף רוטב דגים מזרח מערב
1 קופסת קרטון או 400 מ"ל קרם קוקוס מזרח מערב (מתחילים עם 350 מ"ל ומוסיפים במידת הצורך)
1 כף שורש ג’ינג’ר מגורד
2 חופנים בזיליקום (1 חופן קצוץ + 1 חופן עלים לסיום)
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוני קצוץ דק ,פחות או יותר לפי הטעם
1 ליים בינוני – המיץ + גרידת הליים
1כפית דבש או סוכר קוקוס (לא חובה)
1/2 כפית כורכום להעמקת הצבע (לא חובה)
1/2 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אורז
1 כוס אורז בסמטי
1 כוס קרם קוקוס מזרח מערב
1 כוס מים
1 כפית מלח דק
1 כפית סוכר קוקוס (לא חובה)
הגשה
1 ליים בינוני חתוך לפלחים
1 חופן עלי כוסברה
2 כפות אגוזי קשיו קלויים או שקדים קלויים (לא חובה)

אופן הכנה

  1. מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב במסננת עד שהמים צלולים.
  2. מעבירים את האורז ושאר מרכיבי האורז לסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה 10-12 דקות.
  3. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 5 דקות. מפרידים את האורז בעדינות עם מזלג.
  4. מכינים את קארי הדג: מחממים מחבת רחבה עם שמן קוקוס. מוסיפים שום, ג׳ינג׳ר פלפל חריף ובזיליקום ומטגנים עד במשך דקה.
  5. מוסיפים משחת קארי צהוב ומערבבים דקה לשחרור טעמים.
  6. יוצקים 350 מ״ל קרם קוקוס ומערבבים.
  7. מוסיפים רוטב דגים, סוכר קוקוס, כורכום, מלח ופלפל ומערבבים.
  8. מוסיפים את נתחי הדג עם העור כלפי מטה (מוזגים קצת מהרוטב על הדג), מכסים ומבשלים 4-5 דקות רק עד שהדג אטום ורך (לא לבשל יתר על המידה).
  9. מסירים את העור בעדינות, סוחטים ליים טרי, טועמים ומתקנים תיבול.
  10. מסדרים בחצי צלחת אורז, בחצי השני מוזגים מהרוטב ואת הדג שמים על האורז. מפזרים כוסברה ומגישים עם ליים בצד. ניתן להוסיף קשיו/שקדים קלויים מעל.