• גודל גופן

מוקפץ סלמון אסיאתי

מוקפץ סלמון אסיאתי
ארוחה שלמה בהקפצה – סלמון מוקפץ אסיאתי עם אטריות, ירקות ורוטב מושלם של סויה, טריאקי, צ'ילי מתוק ועוד טעמים מעולים

מצרכים

סלמון
600 גרם סלמון טרי ללא עור, חתוך לקוביות
1 כף רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2 כפות שמן שומשום מזרח מערב
מוקפץ
8 פטריות שמפיניון בינוניות
3 גבעולי בצל ירוק
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
1 חבילה אטריות אודון מזרח מערב
1 כף רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
2 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
1 כף רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
4 כפות גרגירי תירס
1/2 כפית שום כתוש
1 כפית מלח דק
1 כפית פלפל שחור טחון
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר מגורד
1/2 כפית כורכום (לא חובה)
1 כף מירין מזרח מערב
1 חופן ברוקולי קפוא
הגשה
1 חופן שומשום מזרח מערב
1/2 גבעול בצל ירוק פרוס דק

אופן הכנה

  1. חותכים את הסלמון הטרי לקוביות ומוסיפים לקערה עם שמן שומשום ורוטב סויה. מערבבים.
  2. מקפיצים את הסלמון בווק או מחבת גדולה במשך 5-7 דקות ומעבירים לקערה.
  3. פורסים את הפטריות, חותכים את הבצל הירוק ופורסים את הצ’ילי האדום (לא חובה) ושומרים בצד. משרים אטריות אודון במים חמים.
  4. מוסיפים עוד קצת שמן שומשום לווק, מחממים ומוסיפים את הירקות. מקפיצים על אש גבוה ומוסיפים את הצי’ילי המתוק, הטריאקי, הסויה וגרעיני התירס. מוסיפים את השום, הג’ינג’ר, המלח, הפלפל השחור והמירין ומקפיצים (אפשר להוסיף בשלב זה גם את הכורכום, זה מוסיף צבע ומעט טעם).
  5. אחרי עירבוב קליל מוסיפים את האטריות המוסננות ומערבבים עד שהרוטב מתקרמל ועוטף את האטריות.
  6. מוסיפים את הברוקולי והסלמון, מערבבים בעדינות וממשיכים להקפיץ עד שהרוטב מצטמצם ועוטף את הכל.
  7. מגישים עם שומשום ובצל ירוק קצוץ. בתיאבון.