• גודל גופן

נאמס ויאטנמי ממולא בשר בקר: ארוחה שהיא חוויה!

נאמס ויאטנמי ממולא בשר בקר: ארוחה שהיא חוויה!

חגיגה של שואו וחוויית טעמים מדהימה, עם נאמס ויאטנמי קריספי ממולא בשר, שעוטפים בעלי חסה וטובלים בשלל רטבים אסייתיים מענגים

מצרכים

מצרכים ל-12 נאמס

1 חבילת דפי אורז צבעוניים מזרח ומערב

300 גרם בשר בקר טחון פעמיים

צרור בצל ירוק

½ כוס עלי כוסברה

4 כפות רוטב טריאקי מזרח ומערב

½ כפית מלח

ספריי שמן זית

שמן צמחי לטיגון עמוק

להגשה

חסה עגולה

עלי כוסברה שטופים

עלי נענע שטופים

¼ כוס רוטב טריאקי מזרח ומערב

¼ כוס רוטב סרירצ'ה מזרח ומערב

שומשום בטעם סויה מזרח ומערב

אופן הכנה

  1. קוצצים את הבצל הירוק והכוסברה. מוסיפים את הבשר הטחון, רוטב הטריאקי והמלח ומערבבים היטב.
  2. בקערה רחבה שתכיל את דפי האורז ממלאים מים פושרים.
  3. טובלים דף אורז במים למשך דקה, עד שהוא מתרכך ונעשה גמיש ואז מוציאים ופורשים אותו על מגבת או על משטח נקי.
  4. יוצרים קציצה מאורכת של בשר, מניחים בתחתית הדף בצורה אופקית קרוב אלינו ומגלגלים – מקפלים שוליים מהצדדים פנימה וממשיכים בגלגול לקבלת אגרול.
  5. מניחים את הנאמס על צלחת משומנת בספריי שמן (כדי שלא יידבקו לצלחת).
  6. מסדרים את המנה: יוצרים קעריות חסה יפות מעלי חסה שלמים עגולים ומניחים במגש. בקערית אחרת מניחים את עלי הכוסברה ובשנייה את עלי הנענע. גם את הרטבים מסדרים בקעריות לטבילה.
  7. מחממים שמן עמוק בסיר לחום בינוני ומחליקים בזהירות את הנאמס לשמן. מטגנים במחזורים, בכל פעם במשך 4 דקות והופכים באמצע. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד.
  8. מכניסים לתוך עלה חסה אגרול אחד ועשבי תיבול, מגלגלים את החסה סביבו, טובלים בטריאקי או סרירצ’ה ואוכלים.