• גודל גופן

טאקו בטעמים אסיאתיים מעלפים

טאקו בטעמים אסיאתיים מעלפים
כמה כיף לאכול ארוחה שלמה בביס אחד! מתכון של טאקו עמוס בפרגיות, ירקות, רוטב חמוץ מתוק וטריאקי להנאה מקסימלית!
קרדיט: חני אסור

מצרכים

2 חבילות טורטייה קטנה מזרח מערב

חצי פלפל צהוב חתוך לרצועות

300 גרם פרגית חתוכה גס

חצי כפית מלח דק

חצי כפית פלפל שחור גרוס

1 גזר חתוך לרצועות

3 כפות רוטב חמוץ מתוק מזרח מערב

3 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב

חופן עירית קצוצה

חצי אבוקדו חתוך לקוביות

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.
  2. באמצעות קורץ עוגיות בקוטר 14 ס”מ, קורצים עיגולים מ-10 טורטיות. מתיזים עליהן שמן ומעבירים לתבנית רשת, כאשר השוליים של כל טורטייה נכנסים בתוך הרשת, ליצירת צורה של קונכייה.
  3. מכניסים תבנית מגש רגילה לתנור ומעליה שמים את תבנית הרשת עם הטורטיות. מחממים במשך 15 דקות.
  4. מקפיצים במחבת את הפרגיות והפלפל הצהוב במשך 10 דקות על חום בינוני, תוך כדי ערבוב מידי כמה דקות ומוסיפים את המלח והפלפל השחור.
  5. כשהטורטיות מוכנות, ממלאים אותן בפרגיות עם הפלפלים ומוסיפים את שאר הרכיבים: הרוטב החמוץ מתוק, רוטב הטריאקי, האבוקדו והעירית הקצוצה.