בדרך כלל כשמכינים שעועית ירוקה היא מוקפצת בשום ולימון, שזה טעים, אבל גם יכול לשעמם אחרי כמה פעמים. בטיול שלי בתאילנד ראיתי שהטבחים מוסיפים שעועית ירוקה למגוון מוקפצים, מה שנתן לי את ההשראה ליצור את המנה הזו, בה היא מככבת וסופגת טעמים של אחת המנות האהובות ביותר בתאילנד – פאד קפאו, שבתרגום ישיר משמעו: מוקפץ עם בזיליקום.
מתכוני אסייתיות
קציצות דגים, דלעת וקישוא בקארי מסאמן
את המתכון הזה למדתי להכין משוטף כלים תאילנדי (או בשמו: נאטאוואט) במסעדה שעבדתי בה. הוא היה מכין אותה לפעמים לארוחת עובדים שמוגשת אחרי סרוויס הצהריים. זה תמיד היה טעים וחריף מדי, מהסוג ששורף אבל אי אפשר להפסיק. אז הנה הגרסה המתונה יותר.
נתחי עוף בצ'ילי מתוק עם אורז
הגיעה שעת ארוחת הצהריים והילדים רעבים? מנת עוף קלה לכנה שמכינים ב-10 דקות, עם רוטב מתוק וקצת פיקנטי שנותן טעם של עוד. תכינו את הצ'ופסטיקס