• גודל גופן

בראוניז אקסטרה פאדג'יים ללא קמח

בראוניז אקסטרה פאדג'יים ללא קמח

לא יכולים בלי בראוניז? גם אנחנו לא. במיוחד לקראת פסח, קבלו מתכון של בראוניז עשירים במיוחד שמכינים ללא קמח. בונוס: אפשר אפילו להכין אותם פרווה

מצרכים

מצרכים לתבנית בגודל 20X20:

לבראוניז:

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

100 גרם שקדים, פרוסים

200 גרם שוקולד מריר

1 כף גדושה קקאו איכותי

1 כף גדושה קורנפלור

180 גרם שמן קוקוס

2 כפות (30 מ"ל) קרם קוקוס

4 ביצים

50-100 גרם שוקולד צ'יפס

 

לציפוי:

150 גרם שוקולד מריר (50% מוצקי קקאו לפחות)

1/2 כוס + 2 כפות (150 מ"ל) קרם קוקוס

3-4 כפות שבבי קוקוס עבים, קלויים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבראוניז:
  • מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
  • טוחנים את הסוכר והשקדים הפרוסים לאבקה במעבד מזון.
  • ממסים את השוקולד, שמן הקוקוס וקרם הקוקוס בפולסים במיקרוגל או בבן מארי.

בראוניז אקסטרה פאדג'יים ללא קמח

  • מערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מצננים מעט.
  • מוסיפים אל התערובת את הביצים, זו אחר זו, ואת הקקאו והקורנפלור.
  • בוחשים פנימה את השוקולד צ'יפס.
  • יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך 25-35 דקות בתנור החם, עד שהתערובת תופחת ומתחילה להתבקע (עדיף להוציא את הבראוניז מהתנור רגע לפני שהוא מוכן כדי שיישאר רך ועשיר). מצננים.
  1. מכינים את הציפוי:
  • ממיסים את השוקולד וקרם הקוקוס בפולסים במיקרוגל או בבן מארי עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מצננים.
  • יוצקים את הציפוי על הבראוניז, מעטרים בשבבי קוקוס קלויים, חותכים לריבועים ומגישים.

בראוניז אקסטרה פאדג'יים ללא קמח

  • הבראוניז נשמר במקרר במשך שבוע וניתן גם להקפיאם למשך חודשיים.

בראוניז אקסטרה פאדג'יים ללא קמח

 

טיפ: אם משתמשים בשוקולד מריר פרווה ובשוקולד צ'יפס פרווה, המתכון נטול לקטוז ופרווה

צילום: אפיק גבאי

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן