• גודל גופן

מלבי קרמל

מלבי קרמל
מחפשים קינוח פרווה לפסח? הנה לכם מתכון למלבי קרמל מושלם בעשר דקות של הכנה, קינוח מהמם, קליל והכי חשוב – טעים!

מצרכים

מלבי

800 מ"ל או שלוש ושליש כוסות קרם קוקוס מזרח מערב

1 כוס סוכר לבן או סוכר חום

6 כפות קורנפלור

1/3 כוס מים

1 כפית שטוחה תמצית וניל

הגשה

1/4 כוס סירופ מייפל או רוטב קרמל

40 גרם שבבי קוקוס מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מחממים את קרם הקוקוס במיקרוגל.
  2. שמים בסיר את הסוכר ומבשלים אותו תוך כדי ערבוב 2-3 דקות עד שהוא נהיה חום.
  3. מוסיפים פנימה את קרם הקוקוס ומערבבים.
  4. בקערה נפרדת טורפים את המים עם הקורנפלור עד שאין גושים.
  5. ברגע שהתערובת בסיר מגיעה לסף רתיחה, מוסיפים את תערובת המים והקורנפלור לסיר.
  6. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל את המלבי תוך ערבוב קבוע עד שהוא מתחיל להסמיך.
  7. מכבים את הלהבה.
  8. יוצקים מיד את המלבי לתוך כלי ההגשה, ממלאים בערך עד לגובה 3/4 כלי.
  9. מקררים במקרר עד שהמלבי מתקרר ומתייצב, בערך כשעה.
  10. יוצקים מעל המלבי רוטב קרמל או מייפל לפני הגשה, מקשטים בשבבי קוקוס ומגישים.