• גודל גופן

פטריות קריספיות קוריאניות

פטריות קריספיות קוריאניות

מצרכים

2 חבילות פטריות שיטקי טריות או 7-8 פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים
1/2 פלפל גמבה אדום חתוך לקוביות בינוניות
1/2 פלפל גמבה צהוב חתוך לקוביות בינוניות
1/2 שקית קמח טמפורה של מזרח ומערב
1.5 כוסות מי סודה
שמן לטיגון עמוק
לרוטב:
4 כפות רוטב סויה של מזרח ומערב
4 כפות רוטב צ'ילי של מזרח ומערב
2 כפות חומץ אורז של מזרח ומערב
2 כפות מירין של מזרח ומערב
2 כפות סירופ מייפל טבעי
להגשה:
שומשום בטעם רוטב סויה של מזרח ומערב

אופן הכנה

1. טורפים בקערה גדולה את קמח הטמפורה ומי הסודה לתערובת אחידה במרקם טחינה קלילה.
2. מעבירים את הפטריות לקערה עם הטמפורה ומערבבים היטב עד שהן מכוסות מכל הצדדים.
3. מחממים שמן לטיגון עמוק.
4. מטגנים את הפטריות בכמה סבבים עד שהן מזהיבות ומעבירים לקערה מרופדת עם נייר סופג.
5. בינתיים מכינים את הרוטב: שמים את כל המרכיבים במחבת ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ומשאירים את הרוטב בסיר.
6. מוסיפים את הפרטיות וחתיכות הפלפלים לתוך הסיר עם הרוטב ומערבבים עד שהכל מצופה בזיגוג מבריק.
7. מפזרים שומשום בטעם סויה ומגישים.