• גודל גופן

טאטאקי טונה ברוטב פונזו

טאטאקי טונה ברוטב פונזו

את המתכון כתב השף משה בדישי.

מצרכים

רוטב פונזו

200 מ"ל סויה

150מ"ל סירופ סוכר

100 מ"ל חומץ אורז

3 יח כף יוזו

1 אצבע ג'ינג'ר קצוצה

30  מ"ל שמן שומשום

אופן הכנה

לרוטב:

לטחון בבלנדר הכל ביחד ולזלף שמן שומשום באיטיות

לדג טונה:

לקחת נתחים ללא גידים מהגב של הטונה לתבל במלח ופלפל ולצרוב בשמן חם 10 שניות מכל צד

להכניס מיד למקפיא ולהוציא אחרי שעה

זה יקל על הפריסה של הטונה

להגשה

לפרוס את הטונה עם סכין חדה

למזוג בנדיבות מהרוטב

ניתן לקשט בצ'ילי צנונית ולשלב אטריות שעועית במנה