• גודל גופן

דים סאם מדפי אורז עם סלמון ותוספות מפנקות

דים סאם מדפי אורז עם סלמון ותוספות מפנקות
בלי להתעסק בבצק ועם טריק לסגירתו – דים סאם טעים כל כך שמכינים מדפי אורז, ממלאים בדגים ותוספות וטובלים ברטבים מטריפים

מצרכים

דפי אורז

10 יחידות דפי אורז עגולים, קוטר 16 מזרח מערב

מילוי

350 גרם סלמון טרי, מפולט וקצוץ דק או חתוך לקוביות של 10 סמ"ר

2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב

2 כפות בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה

1 כפית שורש ג'ינג'ר מגורד

1 שן שום כתושה

1 כפית קורנפלור

רוטב לבחירתכם

רוטב לסלט בסגנון תאילנדי מזרח מערב

רוטב לסלט עם אננס מזרח מערב

רוטב צ'ילי מתוק מזרח מערב

רוטב חמוץ מתוק מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי המילוי.
  2. מכינים קערת מים ליד משטח העבודה. טובלים דף אורז במים במשך 20 שניות עד שהוא מתגמש ומניחים על משטח העבודה.
  3. שמים כף מהמילוי במרכז דף האורז, אוספים את השוליים ומסובבים תוך כדי הידוק.
  4. חוזרים על הפעולה עם יתר הדפים ומניחים את הדים סאם המוכנים על צלחת או מגבת יבשה כשהם אינם נוגעים זה בזה, אחרת הם נדבקים אחד לשני.
  5. מחממים מעט שמן במחבת ומניחים בה את הדים סאם על בסיסם כשהם אינם נוגעים זה בזה.
  6. מטגנים את הדים סאם 2-3 דקות עד שהתחתית מזהיבה והסלמון עשוי. מגישים מיד עם אחד הרטבים.