• גודל גופן

מנת טמפורה מנצחת של ירקות עם רוטב מופלא

מנת טמפורה מנצחת של ירקות עם רוטב מופלא
איזה שידרוג נפלא לירקות! ירקות בבלילת טמפורה מושלמת, מטוגנים עד למרקם פריך מבחוץ ורך מבפנים עם רוטב פיקנטי מעולה

מצרכים

בלילת טמפורה

1 כוס בירה Leo מזרח מערב

1 ביצה M מהמקרר

1 כפית סוכר לבן

1 כפית מלח לבן

1 כוס קמח לבן

חצי כוס קורנפלור

ירקות

1 בטטה קלופה, פרוסה לפרוסות של 1 ס"מ

150 גרם שעועית ירוקה טרייה קטומה בקצוותיה וחתוכה לחתיכות של 4 ס"מ

1 סלסילה פטריות שמפיניון קטנות בגודל ביס

2 קישואים פרוסים לפרוסות של 1 ס"מ

טיגון

שמן קנולה

מטבל

חצי כוס מיונז

1 כפית ספייסי מיונז סרירצ'ה מזרח מערב

1 כפית רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר עמוק עד שהוא חם מאוד.
  2. מערבבים בקערה את הבירה, הביצים, הסוכר והמלח. מוסיפים את הקמח והקורנפלור בהדרגה, תוך כדי ערבוב, עד שהבלילה הופכת לצמיגית ויכולה לעטוף יפה את הירקות. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת קמח. מכסים ומעבירים למקרר עד לטיגון.
  3. טובלים כל פרוסת ירק בבלילה ומכניסים לשמן בעזרת צ’ופסטיקס או מזלג. מחכים כמה דקות עד שהירק עולה ומזהיב ומוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג או למסננת. מטגנים בכל פעם מעט ירקות, כדי לשמור על חום השמן.
  4. מערבבים את המיונז עם הסרירצ’ה ורוטב הסויה ומגישים לצד הירקות המטוגנים.