• גודל גופן

מרק כתום מוקרם

מרק כתום מוקרם

מצרכים

מרכיבים למרק:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 שן שום, קלופה וקצוצה
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 1/2 כפית כורכום
  • 2 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות גס
  • 2-3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך גס
  • 2-3 כפות רוטב סויה
  • 6 כפות קרם קוקוס
  • מעט מלח במידת הצורך

להגשה:

  • בוטנים קצוצים

אופן הכנה

 

  1. מחממים את שני סוגי השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מתבלים בקארי והכורכום ומערבבים.
  2. מוסיפים לסיר את הבטטות, הגזרים ותפוח האדמה ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים לסיר את המים עד לכיסוי הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה כ-30 דקות, או עד שהירקות מתרככים.
  4. מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון (אם צריך – בשתי נגלות) וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מדללים במי הבישול עד לקבלת מרקם רצוי.
  5. מוסיפים את רוטב הסויה וקרם הקוקוס וממשיכים לטחון עוד חצי דקה. במידת הצורך מתקנים את התיבול.
  6. מגישים מיד עם קצת בוטנים קצוצים.