אסאדו פריים ריב בטעמים אסיאתיים

נתח בשר מעולה כמו במעשנה – אסאדו פריים ריב על העצם עם קראסט מושלם ובשר רך שמתפרק בקלות. נפלא כמנה עיקרית או כבסיס בשר מפורק למנות שונות
מצרכים
אסאדו פריים ריב
4 ק"ג אסאדו פריים ריב על העצם
מרינדת השריה
1/3 כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2 כפות גדושות מיסו כהה מזרח מערב
קראסט תבלינים
4 כפות פלפל שחור גרוס
2 כפות פלפל לבן טחון
1 כף מלח דק
1 כפית ג’ינג’ר טחון
נוזלי השקיה
1 כוס מים
0.5 כוס מירין מזרח מערב
מרינדה שנייה
2 כפות סוכר חום
3 כפות דבש
1 כף שמן שומשום מזרח מערב
שליש כוס מירין מזרח מערב
שליש כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
אופן הכנה
- כשעתיים/שלוש לפני ההכנה (אפשר גם לילה קודם לספיגת טעמים טובה יותר) – מערבבים את המרכיבים של מרינדת ההשרייה ומורחים את הנתח היטב מכל הצדדים. מעבירים למקרר.
- מחממים תנור לחום של 120 מעלות.
- מערבבים את תערובת התבלינים לקראסט בקערה, מוציאים את הנתח עם המרינדה מהמקרר ומצפים את שכבת הבשר בתערובת התבלינים (אין צורך לשים מהתערובת על החלק עם העצמות בנתח).
- מכניסים את הנתח לתנור שחומם מראש למשך שעתיים.
- בתום השעתיים מערבבים את נוזל ההשקיה בקערה, מורחים את הנתח ומחזירים לתנור לשעתיים עד שלוש שעות. כל שעה מורחים עוד מנוזל ההשקיה.
- בתום שעת הצלייה האחרונה מערבבים בקערה את המרינדה השנייה, מוציאים את הנתח מהתנור מורחים היטב מכל הצדדים, מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומניום ומחזירים לכשעה נוספת ואחרונה בתנור. בשלב זה הבשר כבר אמור להיות רך ומוכן לאכילה כך שאם אתם לחוצים בזמן אפשר לקצר את משך הזמן של שלב זה.
- מוציאים, נותנים לנתח לנוח כ- 10-15 דקות לפחות לפני שפורסים אותו. פורסים או מפרקים לשערות (תלוי איך בחרתם להגיש), מגישים ובתאבון.