• גודל גופן

בורגר צמחוני עם קציצת בטטה בציפוי פריך

בורגר צמחוני עם קציצת בטטה בציפוי פריך

רוצים להכין המבורגר צמחוני בבית? אירגנו לכם מתכון מושלם עם קציצת בטטה בציפוי פנקו!

מצרכים

מרכיבים ל-4 מנות:

בורגרים:

1 בטטה גדולה, קלופה

3 כפות שמן זית

1 כפית שמן שומשום

2 ביצים

½ כוס קמח

1 כוס פירורי פנקו

½ כפית אורגנו יבש

1 כפית אבקת שום

½ כפית מלח

¼ כפית כורכום

הגשה:

4 לחמניות בורגר חצויות

מיונז

רוטב טריאקי

עלי חסה

בצל סגול, חתוך לטבעות

עגבניה, חתוכה לפרוסות

מלפפון חמוץ, חתוך לפרוסות

אופן הכנה

  1. חותכים את הבטטה ל-4 פרוסות בעובי כ-2 ס"מ. משתמשים רק בחלק העבה של הבטטה.
  2. ממלאים סיר במים ומבשלים את פרוסות הבטטה עד שהן מתחילות להתרכך. מסננים ומעבירים לנייר סופג.
  3. מחממים את שני סוגי השמן במחבת.
  4. מכינים 3 קערות: עם קמח, עם ביצים טרופות ותערובת הפנקו והתבלינים.
  5. טובלים את פרוסות הבטטה בקמח, אחרי זה בביצה ואחרי זה בתערובת הפירורים ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  6. מרכיבים את הבורגרים: מורחים את החלק התחתון של כל לחמנייה במיונז וטריאקי, שמים מעל עלה חסה, מעליו את קציצת הבטטה, ומעליה את כל התוספות. מכסים בחלק העליון של הלחמנייה ומגישים.