• גודל גופן

סלט אטריות כוסמת ואנטי פסטי

סלט אטריות כוסמת ואנטי פסטי
בסיס לסלט אחד – שתי ארוחות! סלט אטריות כוסמת עם אנטי פסטי ורוטב בסגנון אסיאתי מושלם, ארוחת צהריים שכיף לקחת לעבודה

מצרכים

אטריות
1 חבילה אטריות עם כוסמת מזרח מערב
ירקות
1 פלפל אדום בינוני
1 פלפל צהוב בינוני
3 קישואים בינוניים
2 בצלים סגולים בינוניים קלופים
2 כפות שמן שומשום מזרח מערב
1 כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
2 כפות שמן שומשום מזרח מערב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2 כפות רכז תמרהינדי מזרח מערב
2 כפות חומץ אורז מזרח מערב
1 כפית שטוחה מלח דק
2 כפיות סוכר לבן
1 כף שמן קנולה

אופן הכנה

  1. חותכים לקוביות את הפלפלים ומניחים על חצי מתבנית האפייה.
  2. את הקישואים פורסים לעיגולים בעובי של קצת פחות מ1/2 ס״מ ומניחים מסודר על החצי השני של תבנית האפייה.
  3. חותכים את הבצלים לרצועות ומפזרים על גבי כל הירקות בתבנית.
  4. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומזלפים מעט שמן שומשום.
  5. מכניסים לתנור במצב סטטי בחום של 180 מעלות בערך לחצי שעה או עד שהירקות חרוכים.
  6. בינתיים, מרתיחים את האטריות במים רותחים וממולחים עד שהן מתרככות אך לא יותר מדי.
  7. מסננים, שוטפים במים קרים ומחלקים ל2 קערות.
  8. בקערה אחת שמים את הפלפלים והבצל ובקערה השנייה את הקישואים והבצל.
  9. מכינים את הרוטב: מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב.
  10. יוצקים את הרוטב באופן שווה על כל אחת מקערות הסלט ומערבבים. בתיאבון!