• גודל גופן

סלמון בתנור בציפוי ירוק ופריך של עשבי תיבול ופירורי פנקו

סלמון בתנור בציפוי ירוק ופריך של עשבי תיבול ופירורי פנקו
הדג הזה נראה כל כך חגיגי שאף אחד לא יאמין שעבדתם עליו רק רבע שעה! מתכון להכנת סלמון בתנור בציפוי ירוק פריך ומעולה

מצרכים

דג סלמון

1 ק"ג פילה דג סלמון טרי או מופשר

רבע כוס רוטב לסלט עם למון גראס או רוטב לסלט בסגנון תאילנד או אסייתי מזרח מערב

ציפוי

1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

רבע כוס עלי אורגנו טרי קצוצים

רבע כוס בצל ירוק קצוץ

4 שיני שום כתושות

1 כפית מלח דק

חצי כפית פלפל שחור גרוס

1 כוס פירורי פנקו מזרח מערב

2 כפות שמן זית

אופן הכנה

  1. מניחים את הדג על צד העור בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בנדיבות ברוטב לסלט. אם יש זמן, מניחים לשעה במקרר לספיגת טעמים (לא חובה).
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  3. מערבבים את מרכיבי הציפוי בקערה ומהדקים על פני הסלמון לכל אורכו.
  4. אופים 15-17 דקות עד שהסלמון מגיע לדרגת העשייה הרצויה (בודקים בעזרת סכין חדה בחלק העבה שלו) ומגישים.