• גודל גופן

עוף בשזיפים

עוף בשזיפים

מנת עוף בתנור שכל המשפחה תאהב, בעיקר בזכות רוטב השזיפים, שעושה אותה קצת מתוקה וקצת חמוצה ובעיקר מאוד טעימה. מתכון מנצח לארוחה משפחתית

מצרכים

  • 6 ירכיים (כרעי עוף ללא השוק), עם עור
  • 6 כפות רוטב שזיפים מקסצ'אפ
  • 3 כפות רוטב סויה יאמאסה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 10 שזיפים מיובשים
  • 3 בצלים לבנים, קלופים
  • 1 ראש שום שלם
  • 10 תפוחי אדמה קטנים (מיני)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
  2. מערבבים בקערה קטנה רוטב שזיפים, רוטב סויה ופלפל שחור.
  3. חותכים את הבצלים לרבעים ואת ראש השום לחצי (אין צורך לקלוף את השום).
  4. מושחים את חלקי העוף במשרה השזיפים והסויה ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה.
  5. מפזרים מסביב את הבצלים, תפוחי האדמה, השום והשזיפים ואופים בתנור החם 40 דקות או עד שהעוף זהוב.

צילום: נמרוד סונדרס