• גודל גופן

פילה דג בקארי צהוב

פילה דג בקארי צהוב

מצרכים

2 פילה דג לבן

תרסיס "פאם" שמן קנולה

לרוטב:
4 כפות שמן קנולה

1/4 כרוב לבן
1/2 פלפל חריף אדום

5 עלי בוק צ'וי
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
2 שיני שום, קלופות

1 מקל למון גראס

5כפות ממרח קארי צהוב
1 פחית חלב קוקוס

1 עלה קפיר ליים

5 עלי בזיליקום

1/2 כוס עלי כוסברה

 

להגשה:

עלי בזיליקום
עלי כוסברה
בצל ירוק
אורז לבן

אופן הכנה

1. מכינים את הירקות לבישול: חותכים לרצועות דקות את הכרוב ואת הפלפל החריף האדום, חותכים למקטעים את עלי הבוק צ'וי.
2. במעבד מזון טוחנים את הג'ינג'ר, השום והלמון גראס למשחה חלקה.
3. מחממים מעט שמן בסיר. כשהשמן חם, מוסיפים את מחית הג'ינג'ר והשום ומטגנים כדקה. מוסיפים את הכרוב ואת הבוק צ'וי ומטגנים כ-5 דקות.
4. מוסיפים את מחית הקארי הצהוב ומטגנים כ-2 דקות.
5. מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים. מעלים את התבשיל לרתיחה.
6. ברתיחה, מוסיפים את הפלפל החריף ואת הקפיר ליים.
7. מבשלים על אש קטנה כ-10 דקות. מוסיפים את עשבי התיבול הטריים ומסירים מהאש.
8. בינתיים, מחממים תנור ל-200 מעלות. מתבלים את פילה הדג במעט תרסיס שמן, מלח ופלפל שחור ואופים בתנור החם כ-7 דקות.
9. מגישים: מניחים בכל צלחת פילה דג צלוי. יוצקים מעל רוטב קארי ומקשטים בעשבי תיבול טריים.

מתכון: שגב משה
צילום: שני הלוי