• גודל גופן

שיפודי עוף ברוטב טריאקי עם אורז

שיפודי עוף ברוטב טריאקי עם אורז

יום העצמאות מתקרב ואנחנו נותנים לכם מתכון שישדרג לכם את המנגל של יום העצמאות

מצרכים

  • 750גרם חזה עוף שלם
  • 1צרור בצל ירוק

משרה

  • 4ס"מ שורש ג'ינג'ר
  • 1/4כוס רוטב סויה יאמאסה
  • 1/4כוס מירין מזרח ומערב
  • 2כפות סוכר חום כהה
  • 1/4כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2כוס שומשום
  • תרסיס שמן קנולה

אורז

  • 2כפות שמן קנולה
  • 2כוסות אורז בסמטי
  • 4כוסות מים רותחים
  • 1כפית מלח דק

אופן הכנה

  1. מכינים את המשרה:קולפים את הג'ינג'ר ומגררים במיקרופליין (או קוצצים דק בסכין).
  2. מערבבים את כל חומרי המשרה.
  3. מפרידים את החלק הלבן של הבצל הירוק מהחלק הירוק, וחותכים את החלק הלבן למקטעים באורך 1 ס"מ.
  4. חותכים את העוף לקוביות בגודל 1 ס"מ.
  5. מוסיפים את העוף והבצל החתוך למשרה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.
  6. מכינים את האורז:מחממים שמן בסיר על אש בינונית. מוסיפים את האורז והמלח ומטגנים כדקה.
  7. מוסיפים מים רותחים ומערבבים, מכסים את הסיר ומעבירים לאש הקטנה ביותר בכיריים. מבשלים 18 דקות. בסיום הבישול משאירים את הסיר סגור עוד 10 דקות.
  8. משפדים את העוף והבצל הירוק על שיפודי עץ (לסירוגין).
  9. מעבירים את המרינדה שנותרה למחבת ומבשלים כ-5 דקות, עד לצמצום הרוטב.
  10. משמנים מחבת פסים או מנגל במעט תרסיס שמן, צולים כשלוש דקות מכל צד, מפזרים מלמעלה שומשום קלוי ומגישים עם אורז לבן ורוטב.