
מנת החג המושלמת – בצלים ממולאים בשר ואורז ברוטב עם מתיקות וחמיצות מעודנת, נפלא בארוחות חג או בערבי שישי כשרוצים לפנק
מצרכים
בצלים
6 בצלים גדולים – אפשר לערבב בצל לבן וסגול
מילוי
1 כף שמן שומשום מזרח מערב
2 גבעולי בצל ירוק
2 שיני שום
1 קובייה שורש ג’ינג’ר
1 גזר בינוני קלוף
1/2 כרוב לבן קטן
1/4 צרור כוסברה
500 גרם בשר בקר טחון
מיץ מלימון סחוט
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
2 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
1 כף רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק סרירצ’ה מזרח מערב
1 כפית מלח דק (או לפי הטעם)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/3 כוס אורז עגול מזרח מערב
1 כפית סוכר חום
רוטב
2 כוסות מים
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כף רוטב טריאקי מזרח מערב
1 כף רוטב צ’ילי מתוק סרירצ’ה מזרח מערב
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח דק
מיץ מחצי לימון
1 כפית שום גבישי
אופן הכנה
- מקלפים את הבצלים וחורצים עם סכין עד לאמצע. מבשלים בסיר עם מים חמים כ-40 דקות או קצת יותר. עד שהבצלים מתרככבים והקליפות מתנתקות. מעבירים לקערה וממתינים לקירור מוחלט.
- בינתיים כותשים את שיני השום, קוצצים את הבצלים הירוקים, מגרר את הג'ינג'ר, חותכים את הגזר לגפרורים, פורסים דק את הכרוב וקוציים את הכוסברה.
- מפרידים את עלי הבצלים, שומרים 4 לבבות בצלים וקוצצים אותם גס.
- מכינים את המילוי: מחממים שמן שומשום במחבת רחבה ומטנים את לבבות הבצלים הקצוצים עם מלח, פלפל, שום, בצל ירוק, ג'ינג'ר, בשר טחון, גזר, כרוב וכוסברה. מפוררים את הבשר עם כף עץ על להבה גבוהה ומוסיפים רטבים, מיץ לימון, סוכר חום, אורז עגול, מלח ופלפל. מערבבים היטב ומטגנים עד שמוכן (ניתן להוסיף עוד שמן שומשום לחיזוק הטעם). מכבים את האש ומקררים.
- ממלאים את עלי הבצלים בתערובת הבשר ומגלגלים בעדינות. משמנים סיר רחב (קוטר 34) בשמן שומשום ומסדרים את הבצלים הממולאים בצפיפות עם הצד של החתך כלפי מטה.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הבצלים בזהירות.
- מניחים צלחת על הבצלים, מביאים לרתיחה ל-2 דקות ומבשלים שעה ורבע או עד לריכוך. בסיום ניתן להשחים בתנור כ-15 דקות על חום של 250 מעלות טורבו. בתיאבון!