• גודל גופן

לוקוס אפוי ברוטב מרוקאי פיקנטי וזיתים

לוקוס אפוי ברוטב מרוקאי פיקנטי וזיתים

4 סועדים

מצרכים

4 נתחי סטייק  לוקוס כ"א במשקל של כ – 200 גרם

חצי כוס זיתים ירוקים מגולענים ושטופים בהרבה מים

6 שיני שום קצוצות

3 כפות רוטב צ'ילי חריף מקסצ'אפ (Maxchup)

3 כפות מירין מזרח ומערב

1 כף כמון טחון

1 כף קימל טחון

0.5 כף מלח גס

0.5 כף פלפל שחור טחון

2 כפות פפריקה מתוקה

3 עלי דפנה

1 קופסא (150 גרם) רסק עגבניות

3 כפות פנקו מזרח ומערב

פטרוזיליה קצוצה לקישוט

רבע כוס שמן קנולה\ תירס

מלח ופלפל לתיבול

אופן הכנה

1.      מחממים תנור ל 200 מעלות.

2.      מתבלים את נתחי הדג במלח ופלפל.

3.      בסיר רחב עם תחתית עבה שיכול להיכנס לתנור,מחממים שמן על אש נמוכה.

4.      מוסיפים פפריקה, פלפל שחור, כמון, קימל, שום קצוץ, עלי דפנה, רסק עגבניות ואת הזיתים

5.      מטגנים כ- 5 דקות תוך בחישה מתמדת.

6.      מוסיפים רוטב צ'ילי, מירין ומבשלים 5 דק.

7.      מניחים את נתחי הדג ברוטב, מכסים אותם קלות ומפזרים פירורי פנקו.

8.      אופים בתנור כ – 8 דקות או עד שהדג מוכן. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן