• גודל גופן

סלט ירוקים וסלמון בפונזו: שילוב מושלם של ירקות ודג נא

סלט ירוקים וסלמון בפונזו: שילוב מושלם של ירקות ודג נא

מוזמנים? הביאו אתכם את הסלט הזה והתשואות מובטחות. סלט אסייתי מרענן של ירוקים, עם קוביות סלמון נא ומנגו ברוטב פונזו. המלפפונים בו נכבשים בקלות ובמהירות וזה עושה את כל ההבדל!

מצרכים

חסה גדולה ונקייה

6 מלפפוני ביס

3 צנוניות מיני חתוכות לפרוסות

3 גבעולי בצל ירוק חתוך לטבעות אלכסוניות

300 גרם סלמון נא ללא עור ועצמות חתוך לקוביות של חצי ס"מ

כוס פולי אדממה קפואים

חצי פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות דקות

חצי מנגו קלוף (לא חובה) חתוך לקוביות של חצי ס"מ

אבוקדו שלם קלוף ופרוס לפרוסות

 

לכבישת המלפפונים:

1 כפית סוכר

חצי כפית ג'ינג'ר מגורר

2 כף חומץ אורז מזרח ומערב

רבע כפית מלח

 

רוטב

4 כפות רוטב פונזו מזרח ומערב

2 כפות מירין מזרח ומערב

אופן הכנה

  1. חותכים את המלפפונים לפרוסות. מערבבים את כל חומרי הכבישה בקערה קטנה ומשרים את פרוסות המלפפון במשך חצי שעה במקרר. מוציאים ומסננים.
  2. חותכים את הסלמון לקוביות של חצי ס”מ ומשרים אותן בקערה קטנה עם 2 כפות רוטב פונזו במקרר במשך אותו הזמן.
  3. חולטים את פולי הסויה במים רותחים במשך 5 דקות ומסננים.
  4. מרכיבים את הסלט: חותכים את החסה בידיים לחתיכות גדולות, מוסיפים את המלפפונים, הבצל הירוק, הצנוניות, האדממה, המנגו, הפלפל החריף והסלמון עם רוטב הפונזו.
  5. מוסיפים לסלט עוד 2 כפות רוטב פונזו ואת המירין ומערבבים בעזרת ידיים נקיות.
  6. מוסיפים את האבוקדו, בוזקים מעט מלח ומגישים.