• גודל גופן

בקר ברוטב צ’ילי ואורז בסגנון סיני

בקר ברוטב צ’ילי ואורז בסגנון סיני
מנת צ'ילי מעולה שתשאיר לכם טעם של עוד – בקר מוקפץ ברוטב צ'ילי מתוק ושמן צ'ילי חריף שמגישים עם אורז עגול, ארוחת צהריים מושלמת

מצרכים

אורז
2 כוסות אורז קלרוז מזרח מערב
2.5 כוסות מים לבישול
בקר
700 גרם סינטה חתוכה לרצועות
1/4 כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 ביצה M
1/2 כוס קורנפלור
3 כפות שמן זית או שמן צמחי אחר
4 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
6 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
3כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
1 כף שמן צ’ילי מזרח מערב
2 שיני שום כתוש
1 כפית שורש ג’ינג’ר קצוץ
1/4 פלפל צ’ילי אדום בינוני קצוץ
1 חופן אגוזי קשיו קלויים
1 ראש ברוקולי חתוך לפרחים קטנים
1 חופן בצל ירוק קצוץ

אופן הכנה

  1. מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב כמה פעמים עד שהמים הופכים שקופים. משרים את האורז למשך חצי שעה עד שעה, ולאחר מכן מסננים אותו היטב. מעבירים לסיר שתי כוסות אורז ושופכים שתיים וחצי כוסות מים מהברז. מביאים לרתיחה בזהירות, מנמיכים את האש, סוגרים מכסה ומבשלים 16 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור למשך רבע שעה נוספת. האורז מוכן.
  2. מכינים את הבקר: שמים את רצועות הבקר בקערה, מוסיפים כף סויה, את המלח, הפלפל והביצה, ומערבבים היטב. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים שוב עד שהבשר מצופה היטב. על מחבת חמה מטגנים את רצועות הבקר כשהן מופרדות זו מזו כדי שלא יידבקו, למשך כשתי דקות מכל צד — רצוי לעשות זאת בשתי נגלות. מוציאים מהמחבת.
  3. לאותה מחבת מוסיפים מעט שמן זית, מקפיצים את הברוקולי והקשיו כדקה וחצי בלבד ומוציאים. מוסיפים למחבת שמן צ’ילי, מעט שמן זית, שום כתוש, ג’ינג’ר וצ’ילי חריף קצוץ, מערבבים כמה שניות ומוסיפים את הרטבים — צ’ילי מתוק, סויה וטריאקי. מביאים לרתיחה עד שהרוטב מתחיל לבעבע, מוסיפים את רצועות הבקר ומערבבים היטב. מוסיפים את הברוקולי והקשיו, מכבים את האש, מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים קלות.
  4. מגישים חם לצד האורז. בתיאבון.