• גודל גופן

סלט טונה קצוצה בהשראה וייטנאמית

סלט טונה קצוצה בהשראה וייטנאמית

בחנויות המתמחות בפירות מיובשים תוכלו למצוא את שבבי הקוקוס הקלויים. תקנו קצת יותר כי אתם הולכים לנשנש חצי. מרכיבים לכ -4 סועדים

מצרכים

1 כף שטוחה של שמן זית

300 גר' טונה משומרת בשמן זית

1 שן שום

קורט פלפל לבן

כף רוטב דגים מזרח ומערב

מחממים בסיר קטן את השמן, מוסיפים את כל המרכיבים ומטגנים על אש בינונית משך כשלוש דקות, מצננים

 

סלט:

צרור עלי בזיל סגול מופרד לעלים

חופן יפה של עלי מיזונה

½ כוס עלי טרגון מופרד לעלים

כ-150 גר' גרגר נחלים מופרד לעלים

1.5 כוס שבבי קוקוס קלויים

50 גר' צ'יפס שורשים בטעם טבעי

2 כפות קשיו קצוץ

 

רוטב:

2 פלפלים ירוקים, חריפים, כתושים במכתש ועלי

כף סוכר לבן

2 כפות סויה

1 כף רוטב דגים

מיץ משני ליים

12 כפות קרם קוקוס מזרח ומערב

אופן הכנה

  1. מכינים את הטונה: קוצצים את הטונה גס.
  2. מחממים בסיר קטן את השמן, מוסיפים את כל מצרכי הטונה ומטגנים על אש בינונית משך כשלוש דקות. מצננים.
  3. מכינים את הסלט: שוטפים את כל הירוקים.
  4. בקערה גדולה מניחים את הטונה, הבזיליקום, המיזונה, הטרגון גרגר הנחלים והקשיו הקצוץ.
  5. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים לרוטב בעזרת בלנדר מוט ויוצקים מעל הסלט בקערה.
  6. מוסיפים את הצ'יפס ושבבי הקוקוס מעל הסלט. מערבבים ומחלקים לקערות אישיות

 

מתכון: הילה אלפרט ומאיר אדוני

צילום: נעם פריסמן

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן