• גודל גופן

רול ירקות מדפי שעועית

רול ירקות מדפי שעועית
רול ירקות מדפי שעועית, לפעמים אנחנו מחפשים רעיון לארוחת ערב קלילה, משביעה וטעימה בטירוף. אז זה לגמרי פתרון לגוון לכם את הארוחה

מצרכים

רול

10 יחידות דפי שעועית עגולים מזרח מערב

1/2 כרוב לבן בינוני פרוס לרצועות דקות

4 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לרצועות

1 כף שמן שומשום להקפצת הירקות מזרח מערב

1 כפית מלח דק

3/4 כפית פלפל שחור גרוס

1 חבילה טופו קשה

3 כפות רוטב סויה מזרח מערב

3 כפות שמן קנולה לטיגון הרולים

הגשה

1 גבעול בצל ירוק קצוץ דק

1/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב

1 חופן שומשום מזרח מערב

אופן הכנה

  1. משרים את רצועות הטופו בקערה עם רוטב סויה ל10 דקות.
  2. לאחר 10 דקות צורבים את הטופו במחבת.
  3. מכינים את המילוי: פורסים את כל הירקות.
  4. מחממים ווק או מחבת רחבה עם שמן שומשום.
  5. שמים את הירקות במחבת יחד עם מלח ופלפל שחור ומקפיצים עד שהם מתרככים מעט.
  6. משרים בקערת מים דף שעועית אחד למשך שתי דקות (לא יותר מאחד בכל פעם כדי שלא ידבקו אחד לשני). מנגבים בעדינות עם מגבת או נייר מגבת.
  7. מרכיבים את הרול: מניחים דף שעועית מרוכך על משטח עבודה, שמים קצת מהירקות והטופו בחלקו המרכזי התחתון של הדף (שימו לב שחשוב להשאיר שוליים לקיפול) ומקפלים את הדף לרול.
  8. מחממים שוב מחבת עם שמן ומטגנים את הרול משני הצדדים.

*מגישים עם בצל ירוק, שומשום, ורוטב צ’ילי מתוק בצד.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן